Guasha

Behandeling (30 min.)
Guasha therapie neemt binnen de traditionele Chinese geneeskunde een belangrijke plaats in. Bij deze traditionele Chinese schraapmethode wordt een medicinale kruidenolie op de huid aangebracht en vervolgens wordt het gebied met een jade steen behandeld. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen verkleuringen (Sha’s genoemd). De Sha’s varieren van rood tot diep paars of blauw en zijn het gevolg van een onderhuidse interactie tussen afvalstoffen, het bloedserum en het lichaamseigen immuunsysteem. Bij een normale conditie verdwijnt de verkleuring volledig binnen twee tot zes dagen.

Resultaten
Na de eerste behandeling is er vaak al een duidelijk merkbaar effect door vermindering van pijn of bewegingsbeperkingen. De kracht van deze methode is te danken aan de gelijktijdige inwerking op het bindweefsel, lymfestelsel, spieren, bloedvaten en de energiebanen. Dit activeert sterk het ontgiftingsmechanisme en het immuunsysteem.

Hierdoor is de guasha behandelmethode ook preventief of bij periodiek onderhoud inzetbaar.

Lokale stagnaties, verzuring – vaak belangrijke oorzaken van pijn – worden uit de diepere weefsels en gewrichten naar het huidoppervlak gebracht waardoor het voor het lichaam eenvoudig is om deze af te voeren. Door de diepe werking lost Guasha chronische pijnen, stress en vermoeidheidsklachten binnen relatief korte tijd op.

De guasha behandeling is over het algemeen pijnloos en zowel ontspannend als vitaliserend. Vooraf vindt een kort intake gesprek plaats om een duidelijk beeld van je klachten te krijgen.

         Effectief bij

  • Nek-, schouder- en rugklachten
  • RSI- verwante klachten
  • chronische vermoeidheid
  • reuma, artrose, ischias
  • het reduceren van pijnklachten
  • stofwisselingsstoornissen
  • hoofdpijnen
  • reinigingskuur
  • emotionele blokkades

Emoties – Afvalstoffen
Zowel emoties als afvalstoffen die niet worden losgelaten of afgevoerd, worden door ons lichaam “geparkeerd” op die plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. En dat is het bindweefsel. Wanneer de afvalstoffen zich blijven ophopen, slibt het bindweefsel dicht en ontstaan er blokkades. Zo hebben emoties, spanningen en energetische blokkades een grote invloed op onze lichaamsfuncties.

De Guasha behandeling richt zich op het opheffen van deze blokkades waardoor het bindweefsel zich kan herstellen. Fysieke en emotionele blokkades lossen op en de energie kan weer stromen. Lichaam en geest zullen zich op meerdere niveau’s herstellen en revitaliseren.

De opleiding Guasha heb ik gevolgd bij MeiMei Yu en Dr. Han Stiekema.