massage en cuppingtherapie khun mai boskoop

Cuppingtherapie

Schröpfmassage en cupping houden de spieren en het bindweefsel soepel en versterken het immuunstelsel. Lichaamsvloeistoffen gaan stromen en pijnen nemen af.

Inzetbaar bij
Chronische pijnen, reduceren van pijnklachten, hoofd-, nek-, schouder- en rugklachten, RSI-verwante klachten, vermoeidheidsklachten, lokale stagnaties, verzuring. Behandeling (45 min.)

Het is een intensieve behandeling en blijft geruime tijd nawerken. Deze behandeling is ook preventief of bij periodiek onderhoud inzetbaar.

Resultaten
Na de eerste behandeling is er vaak al een duidelijk merkbaar effect door vermindering van pijn of bewegingsbeperkingen. De kracht van deze methode is te danken aan de gelijktijdige inwerking op het bindweefsel, spieren, bloedvaten en de energiebanen. Dit activeert sterk het ontgiftingsmechanisme en het immuunsysteem.

Schröpfmassage
Hierbij wordt een speciale balsem of een basisolie met kruiden op de huid aangebracht. Vervolgens worden (met de cup) de spieren, het bindweefsel en de reflexgebieden op de rug losgemasseerd. Ook het lymfesysteem en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. De opeengehoopte toxines in de spieren en gewrichten worden aan het huidoppervlak gebracht zodat het lichaam ze af kan voeren.

Cupping
Cupping verbetert de bloedstroom in de aders en slagaderen en bevordert de bloedcirculatie in het spierweefsel. Lichaamsvloeistoffen gaan stromen en pijnen nemen af. Er vindt een versnelde afvoer van toxines plaats. De cups blijven 5 tot 20 minuten zitten. Gedurende deze tijd worden je benen, kuiten of voeten gemasseerd. Het plaatsen van de cuppings is absoluut niet pijnlijk, maar voelt ontspannend en ‘verlichtend’ aan.

Na de behandeling
Na de behandeling verschijnen er – afhankelijk van de afvalstoffen, verzuring en blokkades in het lichaam – verkleuringen onder de huid. Deze varieren van roze, rood tot blauw of zelfs dieppaars. Dit is een normaal verschijnsel. De verkleuringen zijn het gevolg van een onderhuidse interactie tussen afvalstoffen, het bloedserum en het lichaamseigen immuunsysteem. De afvalstoffen worden vanuit spieren, bindweefsel, gewrichten en diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak getrokken. Waar ze vervolgens door het lichaam kunnen worden afgevoerd. Bij een normale conditie verdwijnt de verkleuring volledig binnen 2 tot 6 dagen.

Door de vrijgekomen afvalstoffen kan het zijn dat je je na de behandeling moe voelt. Voor het afvoeren van de afvalstoffen is het daarom belangrijk om na de behandeling genoeg water te drinken (minimaal 1 ½ liter per dag, naast je koffie, thee of andere dranken).

Heb je vragen over de behandeling of misschien na de behandeling, schroom niet, bel of mail gerust.