Schilderproces

Bezig zijn met kunst is voor mij ‘voeding’ om in de flow te blijven voor het schilderen. Ook het onderzoeken ‘waarom’ en ‘wat’ ik wil schilderen vind ik leuk om te doen.

Onderwerpen als de oudheid, symboliek, tradities, cultuur en eenvoudige vormen, kleuren, lijnen en structuren hebben voor mij iets magisch. Het spreekt tot mijn verbeelding en helpt om mijn innerlijke beelden vorm te geven. In de lichte werkruimte op zolder, ik noem het atelier 🙂 is het dan ook heerlijk vertoeven tussen al deze verschillende materialen en boeken.

Symboliek
Soms verwerk ik een stukje symboliek in mijn werk. Symboliek kan nog steeds tot onze verbeelding spreken en het mystieke deel in ons raken of ons inzicht vergroten.

Ik werk intuïtief. Al zoekend naar vorm, kleur en lijnen worden mijn werken intuïtief en – reagerend met wat er op het doek komt – met gemengde technieken laag voor laag opgebouwd.

Uiteindelijk is schilderen voor mij, datgene op het doek laten ontstaan wat mij fascineert of wat mij raakt. Mijn interesses en mijn gevoel daarbij beeld ik uit in mijn kunst. In die zin is schilderen voor mij een vorm van zelfexpressie.