massage praktijk boskoop khun mai astrid sijtzema

Aromatherapie en massage

In deze snelle en hectische wereld vol afleidingen kan het heerlijk zijn om je te ontspannen of om je op te laden.

De essentiële oliën EN de meditatieve muziek geven een zeer diepe ontspanning bij een massage of een healing. Zij helpen ons o.a. om ons te focussen en te ontspannen. Zij verdiepen en vertragen de ademhaling en brengen ons naar ons centrum. De essentiële oliën werken zowel op lichamelijk als op etherische niveau. Zie spirituele aromatherapie.

Benieuwd? Vraag er gerust naar!
Dan kijken we samen welke olie(n) je op dat moment kan ondersteunen. Een globale indeling: rustgevende, meditatieve, vitaliserende, balancerende, verfrissende, aardende, beschermende, verwarmende en verkoelende oliën.

De boventonen zijn de meest stimulerende geuren. Ze werken verkoelend en verhelderend voor het hoofd en bevorderen de concentratie. Dit zijn veelal de frissere en lichtere geuren.

De middentonen hebben een open en wijd ‘karakter’. Ze werken balancerend en ontspannend en hebben een heilzame werking op het lichaam. Het zijn de soms wat scherpe en krachtige oliën.

De ondertonen verdiepen de ademhaling en zijn geschikt om bij te mediteren en om te aarden of te gronden. Zij bevorderen het contact met ons lichaam. Deze groep bestaat voornamelijk uit houten en harsen. Het zijn de wat ‘zwaardere’, intense en stroperige geuren.

De oliën verspreiden heerlijke geuren, hebben invloed op je stemming en worden al heel lang medicinaal gebruikt. Maak kennis met wat de oude beschavingen zoals de Egyptenaren, Grieken en Chinezen al wisten en ontdek zelf hoe de oliën gebruikt kunnen worden om lichaam en geest gezond te houden of kwalen te verlichten.

Massage
Bij de behandelingen gebruik ik natuurlijke massageoliën en essentiele oliën die vrij zijn van parabenen, alcohol en chemische toevoegingen.