massage praktijk boskoop khun mai astrid sijtzema

Anti-stress behandeling

Deze manuele, energetische en meditatieve massage geeft ruimte om opgeslagen spanningen los te laten en geeft ruimte voor een diepe ontspanning en een geestelijk herstel.

Behandeling (45 of 60 min.)
De anti-stress behandeling bestaat uit een rugmassage, een warmtepakking met een kruidenbalsem, een hoofdbehandeling en een healing op het zenuwstelsel en het energiesysteem. Bij de healing maak ik gebruik van aromatherapie.

Inzetbaar bij o.a. hoofdpijnen, gespannen kaken, spanningen/stress, slapeloosheid, laag energieniveau, spierklachten, vastzittend bindweefsel, innerlijke onrust, wanneer je meer in contact wil komen met lichaam en geest en bij behoefte aan een diepgaande ontspanning.

Het is een behandeling van 45 min. De behandeling kan met een voetmassage worden uitgebreid naar 60 min.

Het centraal zenuwstelsel
Het centraal zenuwstelsel bestaat uit het cranium (schedel) en het sacrum (heiligbeen). Het is het geheel van de hersenen, ruggenmerg, hersenvocht en de vliezen hier omheen. Het centraal zenuwstelsel heeft een grote invloed op zowel onze fysieke als geestelijke gesteldheid. Het heeft een ritme en is nauw verweven met het fascia (het bindweefsel), waardoor dit ritme in het lichaam te voelen is.

De fascia
De fascia is een losmazig bindweefsel en bevind zich in heel het lichaam. Zij dient als omhulsel van het centraal zenuwstelsel en alle spieren, organen en botten. De fascia kan door spanningen, stress, emoties en disbalans aan elkaar gaan kleven of zelfs verharden. Dit kan de meest uiteenlopende klachten geven. Alles wat uit evenwicht is gehaald wordt herinnerd door de fascia. Ook het verlangen om ‘heel’ te worden.