Tarot workshops, cursussen, reading khun Mai boskoop

Cursus Grote Arcana


‘De reis van de Held’
De literatuurwetenschapper Joseph Campbell wijdde zijn leven
aan het onderzoeken van oude mythen, sprookjes en andere verhalen.
Hij ontdekte dat zij allen een universeel thema hadden.
Hij noemde dit: ‘De reis van de Held’. 

Deze reis en levenscyclus
zien we ook in de symboliek van de Tarot terug
en gaat over een diep verlangen dat in ieder mens zit:
het verlangen om te worden wie we zijn.

Tijdens de lessen doorlopen we – aan de hand van de Grote Arcana – ‘De reis van de Held’ en onderzoeken we waar we onze eigen held in het verhaal tegenkomen. Hierdoor leer je de symboliek  van de Tarotkaarten en tegelijkertijd ontdek je wat de diepere betekenissen van de archetypen (die kenmerkend zijn voor de Jungiaanse psychologie) inhouden. 

Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, het vergroten van je bewustzijn en kan je ervaren welke thema’s van de Tarotkaarten actueel bij je zijn of waar je tegenaan loopt. Treffende kernwoorden bij deze cursus zijn transformatieprocessen, inzichten, verdieping en ‘delen’.

Theorie
Uitleg over de Grote Arcana en de archetypen die gaan over de verschillende levensfasen en universele thema’s die we in het leven tegenkomen. Je krijgt een grondige kennis van de verbanden en de symboliek van de Grote Arcana en de archetypen die de Tarotkaarten uitbeelden.

Praktijk
Na de theorie gaan we het geleerde direct toepassen in de praktijk. We gaan Tarot readingen doen die betrekking hebben op de thema’s van deze Tarotkaarten. Je leert zowel voor jezelf als voor de ander Tarot readingen uit te voeren. 

Hiermee is de Tarot een prachtig instrument om mee te coachen of te gebruiken voor je persoonlijke groei. De kaarten geven inzicht in bewuste en onbewuste processen en leiden je snel tot de kern. Na deze cursus ben je in staat om voor jezelf en voor de ander een Tarot reading uit te voeren. Ben je enthousiast geworden? Of heb je nog vragen? Bel of mail gerust. 

Het zijn lessen waarin theorie, praktijk, intuitie en  verdieping samengaan.
De groepjes zijn klein en ik streef naar een open en veilige sfeer in de les.  

Investering:   225 euro (zeven avonden of ochtenden)
Aanmelden: astridsytzema@casema.nl

Na aanmelding van de cursus, ontvang je een bevestiging van deelname cq factuur. Na betaling ben je definitief ingeschreven.

Ben je niet in de gelegenheid om op bovenstaande data te komen?
En wil je wel graag de cursus volgen? Stuur dan een mailtje. Bij genoeg deelnemers neem ik contact met je op. Het is ook mogelijk om zelf een groepje te vormen (minimaal 3 a 4 cursisten) en vervolgens gezamenlijk de data te bepalen.