Atelier Astrid Boskoop

Atelier Astrid

Welkom en leuk dat je een ‘kijkje’ neemt op de website.

In 2021 heb ik mijn eerste stap gezet met het maken van een serie portretten ‘be original, be yourself’. Inmiddels staan de eerste twee portretten erop. En ik hoop dat er nog velen zullen volgen.

‘be original, be yourself’

De titel ‘be original, be yourself’ symboliseert voor mij de zoektocht (bewust of onbewust) om te worden wie we zijn. Via mijn gevoel en verbeeldingskracht en de intensie dat iedereen uniek is, schilder ik de portretten.

Schilderproces

Voor mij is schilderen, datgene op het doek laten ontstaan wat mij raakt of interesseert. De oudheid, de mystieke wereld en de psyche van de mens zijn mijn inspiratiebronnen bij het schilderen.

Al zoekend naar vorm, kleur en compositie worden de portretten intuïtief met gemengde technieken laag voor laag opgebouwd. Zij kenmerken zich door hun ‘gelaagdheid’ en hebben een doorleefde en aangetaste uitstraling.

Symboliek
Soms vind je een stukje symboliek of sfeer uit de oudheid terug. Ik noem ze de echo’s uit het verre verleden. Zij kunnen nog steeds tot onze verbeelding spreken en het mystieke deel in ons aanraken. De portretten nodigen je uit om er je eigen invulling aan te geven.

Portret I
Portret II
Portret III
Portret IV