Aromatherapie en massage

De kracht van planten voor lichaam en geest
Essentiële oliën zijn de meest krachtige substanties van de plant. De oliën verspreiden heerlijke geuren, hebben invloed op je stemming en worden al heel lang medicinaal gebruikt. Maak kennis met wat de oude beschavingen zoals de Egyptenaren, Grieken en Chinezen al wisten en ontdek zelf hoe de oliën gebruikt kunnen worden om lichaam en geest gezond te houden of kwalen te verlichten.

Massage
Aromatherapie geeft de behandeling/massage een grote meerwaarde en kan ondersteunend werken bij zowel fysieke, emotionele als mentale klachten. De essentiële oliën verminderen stress en bevorderen het algemeen welzijn. Afhankelijk van je klacht of doel van de massage kunnen we gezamenlijk kijken welke olie op dit moment het beste bij je past. Zij kunnen een opwekkende, harmoniserende, vitaliserende, ontspannende of aardende werking hebben.

Tijdens het masseren heeft de geur van de essentiële olie een grote invloed op de psyche en door de aanwezigheid van een groot aantal werkzame stoffen in de olie werken zij ook in op het lichaam (spieren, bindweefsels, lymfestelsel, bloedsomloop). Al vijftien minuten na het opbrengen is hun aanwezigheid in het bloed aantoonbaar. Anders dan chemische geneesmiddelen blijven essentiële oliën niet achter in het lichaam. Ze worden op verschillende manieren verwijderd via urine, feces, zweet en uitgeademde lucht.